Margareth Sandström och Peter de Wit möttes på Fachhochschule für Gestaltung i Pforzheim - smyckekonstens Mecka - i början av 1970-talet. De bosatte sig i Holland, Peters hemland för att sedan flytta till Sverige några år senare.


Sandström de Wit - Sedan 1973 har de levt och arbetat i Linköping. I verkstaden förenas deras två separata formspråk. Varje smycke är gjord för hand enligt en tradtition som få känner till och även färre behärskar. De som bär deras smycken är en del av en ny våg inom konstvärlden med fokus på bärbara och konstnärligt nyskapande objekt. De tillhör kretsen av världens främsta smyckekonstnärer och är representerade på rad museer. Deras arbeten köps av samlare i USA och på kontinenten och visas på de främsta smyckegallerierna runt om i världen.

Två pionjärer i Sverige för en konstart som nu växt till en bred och mångfacetterad rörelse. Tillsammans har de varit verksamma i Linköping där de även har sin verkstad och sitt hem sedan 1973 (därav 19 år i Gamla Linköping), numera i samma hus som butik och verkstad i centrala Linköping.